Autojen tuunauksen kustannukset – muista nämä

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Uusi, kiiltävä ja koskematon auto houkuttelee monia, mutta myös vanhan auton tuunaaminen uuteen uskoon houkuttelee monia kuskeja. Tuning eli tuunaus tarkoittaa auton ulkonäön ja ominaisuuksien muuttelua, parantamista ja tyylittelyä. Kuinka paljon rahaa kannattaa varata oman auton tuunaamiseen?

Monet pitävät tuunausta harrastuksena, jota tehdään omalle autolle pikkuhiljaa. Usein tuunattava auto onkin erillinen kesäauto, joita näkyykin piristyksenä katukuvassa aurinkoisina päivinä. Paras auto tuunaamiseen onkin vanha auto, sillä niissä käytetty teknologia on yleensä sopivampi tuunaukselle.

Aloita auton tuunaaminen

Oman auton tuunaamisen suunnitteluun kannattaa jo varhaisessa vaiheessa suunnitella mukaan budjetti. Vaikka pieniä muutoksia voikin tehdä kohtuullisen alhaisella hinnalla, yleensä laadusta joutuu maksamaan hieman enemmän.

Omia taitoja on myös oleellista arvioida ja selvittää, kannattaisiko joissain tehtävissä turvautua asiantuntevien tahojen apuun. Esimerkiksi auton teippaus on usein haastavampaa kuin miltä se vaikuttaa. Yleensä myös auton maalaus on hyvä jättää ammattilaisille.

Suuremmilla vanteilla sporttinen look

Usein ensimmäinen lisä omaan autoon ovat uudet hienot vanteet sekä leveämmät matalaprofiilirenkaat. Mitä suuremmat vanteet, sitä sporttisemmalta auto näyttää.

15 ja 17 tuuman vanteille tulee hintaeroa noin 20 €–30 € per vanne. Sama hintaero tulee siten myös renkaille riippuen hieman renkaan koosta ja merkistä. Yhteenlaskettu lisäkustannus on kokonaisuudessaan noin 200 €.

Huomaa myös, että ilman muutoskatsastusta vanteen halkaisija saa kasvaa alkuperäisestä enintään 26 mm ja renkaan leveys enintään 30 mm.

Tummennetut lasit oikeaoppisesti

Takalasien tummennuskalvojen asentaminen on nopea ja edullinen tapa muuttaa auton ulkonäköä. Tummennuskalvot takalaseille maksavat noin 200 €–300 €.

Etulasien tummennus jälkikäteen on Suomessa kokonaan kielletty lailla. Etulasit ja tuulilasi voivat kuitenkin olla tummennetut, jos auton valmistaja on tummentanut ne jo tehtaalla. Etulasien vaihtaminen onnistuu myös silloin, jos auton valmistaja tuottaa kyseiseen automalliin tyyppihyväksyttyjä tummennettuja laseja. Tällöin tuulilasin valonläpäisykyvyn on oltava vähintään 75 % ja etulasien vähintään 70 %.

Pienemmillä yksityiskohdilla muutoksia ulkonäköön

Autoon voi hankkia myös pienempiä yksityiskohtia, kuten tarroja, värikkäitä silikoniletkuja moottoritilaan tai vaikkapa erilaisia tuning-valoja.

Suomesta ostettuna takaspoileri maksaa yleensä noin 500 €–1000 €. Jos autoon haluaa tuunata suurempia erillisiä ulokkeita, tarvitaan siihen viranomaisen lupa, joka tulee esittää katsastuksessa.

Mustat tarrat kansallistunnuksen päällä yleistyvät laittomuudesta huolimatta, mutta muista kuitenkin, että tämänhetkinen villitys eli rekisterikilven tuunaaminen on kiellettyä.

Olipa kyseessä sitten tuunaukseen käytetty suurempi investointi tai pienemmän budjetin ostokset, voi ulkopuolinen rahoitus olla tarpeen. Siinä tapauksessa lainojen vertailu kannattaa.

Lainavertailu tukena kustannusten kartoittamisessa

Auton tuunaukseen käytettävät summat nousevat nopeasti tuhansiin euroihin. Esimerkiksi uudet vanteet, tummennetut takalasit ja takaspoilerit voivat maksaa yhteensä 900 €–1500 €.

Kalliin harrastuksen myötä lainan nostaminen voi nousta ajankohtaiseksi. Kun vertailet uusien vanteiden hintoja, kannattaa samalla myös vertailla lainat kustannusten säästämiseksi.

Vertaa lainoja ilmaiseksi kotimaisen Sortterin palvelun avulla. Yhdellä hakemuksella saat henkilökohtaisen lainapäätöksen kymmeniltä lainanantajiltamme. Vertaamme lainat puolestasi, mutta jätämme valinnan vapauden sinulle – sinä päätät, minkä lainatarjouksen valitset.

Vertaa lainasi Sortterilla ja säästä kustannuksissa!