GTi-Magazinen numero 02 / 2022 julkaistaan 23.2.2022!

Tekniikkaswappien erikoisnumero on täällä!

GTi-Magazinen numeron 02 / 2022 kannessa harvinainen hauskuuttaja!

Yli kahdenkymmenen vuoden taival ensiautosta valmiiksi tuotteeksi on kova suoritus. Monella rakentajalla ehtii tuona aikana suunnitelmat muuttua sen sata kertaa, mutta Sivusen Lasse laati jo kolmannella yrittämällä vedenpitävän suunnitelman, joka kantoi aina maaliin saakka. Kannessa siis vähintäänkin erikoinen laite: Skoda 120GLS (130LR Turbo) '85.

ESITTELYSSÄ MYÖS:

  • Mercedes-Benz 190E W201 Avantgarde Rosso '92 
  • Toyota Land Cruiser BJ42 '83

  • Volvo 242 '75

  • Volkswagen Golf GT Syncro '87

Vuoden toinen numero pitää sisällään tekniikkaswappeja toisensa perään. Jokainen esiteltävä auto on varustettu moottorilla, joka ei ole alkuperäisenä majaillut kyseisessä konehuoneessa. Swapattuina moottoreina nähdään kaikkea BMW M50:n ja jenkki V8:n välimaastosta, joten tästä numerosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin ja vaikka jokin juttu ei ensivaikutelmaltaan olisikaan sitä ominta aluetta, kannattaa tarinat autojen takana lukea – jokaisella autolla on vähintään persoonallinen tarina taustallaan!

Swappien lisäksi  vuoden toisessa numerossa aloitetaan 500 hp 1JZ -projekti, jonka aikana tutustutaan legendaarisen JZ-moottorin viritysmahdollisuuksiin. Luvassa on myös pohdintaa autoharrastuksen monista tyyleistä, kun Asiaa Autoharrastuksesta -sivuilla sanaisen arkkunsa avaan pitkän linjan harrastaja Mia Laine. Kuukauden kuvassa ihaillaan puolestaan yhden maamme legendaarisimmista kuvaajista, Tuukka Erkkilän suosikkiruutua ja henkilökuvahaastattelussa on  yksi Suomen hulluimmista moottoripäistä, Janne Uskali.

Vuoden Autoesittely 2021 -äänestys oli todella tiukka ja lopulta antamienne äänien perusteella löydettiin vuoden säväyttävin autoesittely viime vuodelta – voittaja julkaistaan siis tulevassa numerossa!

Vuoden toisessa numerossa on asiaa laidasta laitaan. Lue ja opit varmasti jotain uutta!

Numerossa 02 / 2022 esittelyssä nämä autot:

Mercedes-Benz 190E W201 Avantgarde Rosso '92 – Miika Lylyn Tenava-Mersu on varustettu tavallista erikoisemmalla moottoriswapilla – ja ei, se ei ole superturbo diesel!
Skoda 120GLS (130LR Turbo) ’85 – Minkä nuorena aloittaa se vanhana valmistuu, voisi olla Sivusen Lassen motto tämän projektin kohdalla. Auton valmistuminen vei yli 20 vuotta.
Toyota Land Cruiser BJ42 ’83 – Kiiskisen Maken Kaalimato Cruiser kipittää varttimailin 13,8 s nappularenkailla.
Volvo 242 '75 – M50 turbo Volvon korissa kymmenen vuotta sitten, kun muut virittivät T5:sia. Miksikäs ei.
Volkswagen Golf GT Syncro '87 – Miika Tapaninen swappasi neliveto-Golfiinsa ensin 1.8T:n. Parin kesän nautiskelun jälkeen lakipykälät muuttuivat, ja nyt keulalle on asentumassa VR6-moottori.

GTi-Magazinen numero 02 / 2022 tilaajien postilaatikoissa ja lehtipisteissä kautta maan 23.2.2022.

 

Muista seurata GTi-Magazinea myös somessa!

Tilaa GTi-Magazine kotiisi osoitteesta www.gti.fi/tilaa !