Renkaat ja alumiinivanteet vievät auton ulkonäön uudelle tasolle: mitä pitäisi tietää ennen ostoa?

Kaupallinen yhteistyö: Rengas24.com
Kaupallinen yhteistyö: Rengas24.com

Renkaat ja alumiinivanteet vievät auton ulkonäön uudelle tasolle: mitä pitäisi tietää ennen ostoa?

Uudet renkaat ja alumiinivanteet ovat yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista parantaa auton ulkonäköä. Visuaalisen tuunauksen lisäksi oikein valitut renkaat ovat myös kriittisen tärkeitä muiden parannusten hyödyntämisessä - renkaat ovat auton ainoa kosketuspiste tiehen eli mitä parempi niiden suorituskyky on, sitä rohkeammin ja turvallisemmin voi sopivissa olosuhteissa laittaa peliin kaiken, mitä huippuluokan ajoneuvo voi tarjota.

Ulkonäön suhteen uudet vanteet ja renkaat antavat välittömän tuloksen, sillä juuri pyörät ovat yksi auton näkyvimpiä osia, jotka yhdistävät muut komponentit täydelliseksi kokonaisuudeksi etenkin sivuprofiilissa. Ennen uusien vanteiden ja renkaiden ostamista kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota pariin seikkaan, jotta juuri hankittu sopisi autoon parhaiten sekä ulkonäöltään että suorituskyvyltään.

Leveämmät renkaat eivät välttämättä ole paremmat

Jokainen uudistus on aloitettava tarpeiden kartoituksella. Ensin kannattaa päättää, tarvitaanko uusia alumiinivanteita ja renkaita vai onko järkevää tilata vain uudet renkaat. Kun tämä on päätetty, on mietittävä, mille kaudelle sopivat renkaat tilataan - vaikka kausittain tärkeintä on renkaiden laatu, eli kesärenkaiden osalta kiinnitetään hieman enemmän huomiota myös niiden ulkonäköön, etenkin jos renkaat hankitaan harrastusautoon, jolla ajetaan pääasiassa lämpiminä kesäkuukausina.

Jos auto liikkuu kaduilla myös kylminä kuukausina, kannattaa pohtia, olisiko parempi hankkia myös näyttävät nastarenkaat vai kitkarenkaat. Siksi pelkän kauneuden lisäksi pitäisi punnita myös renkaiden ominaisuuksia: miten hyvin rengas tarjoaa pitoa huonoissa olosuhteissa ja kuinka laadukkaita ne ovat eli kuinka monta kautta uudet talvirenkaat tai kitkarenkaat kestävät.Rengas24.comin tiimi on huomannut, että talvirenkaiden osalta kannattaa panostaa hieman enemmän ja valita valmistaja, jonka laatuun voi aina luottaa, joten hyvä valinta ovat esimerkiksi suomalaisen rengasvalmistajan Nokianin renkaat.

Kannattaa myös miettiä, kuinka suuret renkaat tai vanteet tilataan. Uusia aluvanteita tai renkaita valitessaan kuljettajille tulee usein kiusaus valita tehdasasennettuja renkaita ja vanteita leveämmät vaihtoehdot. Usein uskotaan, että leveämpi rengas merkitsee parempaa pitoa ja parempaa kiihdytystä suuremman kosketuspinnan ansiosta.

Todellisuudessa tämä on kuitenkin yleistys joka ei pidä paikkaansa. Auton paino jakautuu kyllä leveämmälle pinnalle, mutta kosketuspinta tiehen on kuitenkin lähes identtinen hieman kapeampien renkaiden kanssa. Tämä ei tarkoita, että leveämmät renkaat olisivat millään tavalla huonommat, ja ne ovat varmasti ulkonäöltään usein tehokkaampia kuin kapeammat renkaat, mutta on otettava huomioon, että kohtuuttoman leveiden renkaiden hankkiminen ei useinkaan anna toivottua tulosta.

Alumiinivanteet ja renkaat uusina

Usein kuljettajat, jotka haluavat tuunata autoaan, asettavat budjetin, jolla ostetaan uudet alumiinivanteet ja renkaat. Samalla suurin osa autoharrastajista ymmärtää, että on järkevämpää ostaa laatua ja jättää kaikkein edullisimmat ja tuntemattomat tuotteet valitsematta. Samaten kannattaa muistaa käytettyinä myytävien tuotteiden riskit.

Jos haluat löytää autoosi uudet alumiinivanteet, kannattaa käytettyihin vanteisiin suhtautua varauksella. Tämä ei tarkoita, että käytetyistä ei löytyisi hyviä tarjouksia - voi hyvinkin löytyä - mutta ennen rahojen luovuttamista on syytä tarkistaa vanteet huolellisesti vaurioiden varalta.

Renkaiden osalta tuunauksen yhteydessä puhutaan yleensä täysin uusien renkaiden hankinnasta. Parhaan suorituskyvyn ja turvallisuuden takaamiseksi kannattaa harkita tarkkaan, minkä valmistajan valitsee. Vaikkakin halvemman hintaryhmän renkaista voidaan luvata paljon ihailtavaa, parhaan tuloksen saavutamiseksi kannattaa harkita niiden rengasvalmistajien valikoimia, jotka ovat vuosien varrella osoittaneet kyvykkyytensä. Niinpä parasta suorituskykyä ja silmäniloa etsivälle voisivat sopia hyvin esimerkiksi Michelinin renkaat tai Goodyearin renkaat. Ne ovat kyllä hieman kalliimpia, mutta hinta-laatusuhde on täysin kohdallaan.

Kun sopivat renkaat ja vanteet on löydetty, voit tilata ne settinä Rengas24:n verkkokaupasta. Mestarimme yhdistävät renkaat ja vanteet ja sinun tehtäväksesi jää vain niiden asentaminen.