Vaihtoehdot autolainan rahoittamiseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Auton ostaminen tulee usein ajankohtaiseksi työpaikan vaihtuessa kauemmaksi kotoa, perheen kasvaessa tai jonkin muun muutoksen edessä. Julkisilla liikkuminen ei kaikilla ole mahdollista, vaan ainoa tapa taittaa matkat, on hankkia oma auto.

Auton ostaminen vaatii kuitenkin melko suuren summan rahaa ja harvalta löytyy vastaavaa summaa tililtä. Säästössä olevia rahoja ei myöskään haluta useinkaan käyttää auton rahoittamiseen, vaan mieluummin sitä varten otetaan autolaina.

Auton rahoittaminen vakuudettomalla lainalla

Yhä useammat rahoittavat autonlainan vakuudettomalla kulutusluotolla yksinkertaisesti sen helppouden vuoksi. Kuluttajaluottojen kysyntä on myös kasvanut tiukentuneet lainsäädännön jälkeen, minkä seurauksena vakuudettomien lainojen korko on asettunut hyvin maltilliselle tasolle. Suomen pankin julkaisun mukaan toukokuussa 2022 luottolaitoksista nostettiin vakuudettomia kulutusluottoja 368 milj. euron edestä, mikä on jopa 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan ja enemmän kuin koskaan aikaisemmin kuukauden aikana.

Autolainan kilpailuttaminen on myös turvallista ja nopeaa VertaaLainaa – lainavertailupalvelun avulla. Voit kilpailuttaa lainat ilmaiseksi muutamassa minuutissa palvelun avulla ja saat heti vertailtavaksi useampia lainatarjouksia. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus välitetään hetkessä jopa 25 pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet löytää halvin autolaina.

VertaaLainaa on erikoistunut lainojen kilpailuttamiseen sekä vertailuun, joten palvelusta löytyy tärkeää tietoa lainaamisesta sekä kattava lainavertailu 100 eurosta jopa 60 000 euroon saakka.

Auton ostaminen osamaksulla

Autolaina kannattaa budjetoida ja hakea jo ennen autokaupoille menoa. Auton voi ottaa autoliikkeen kautta osamaksulla, mutta usein rahoituspäätös tulee hakea ennakkoon pankista ja myönteinen päätös tulee esittää autoliikkeessä. Lopullinen rahoitussopimus osamaksusta tehdään autoliikkeessä auton oston yhteydessä. Osamaksusopimuksessa auto toimii lainan vakuutena siihen saakka, kunnes viimeinenkin erämaksu lainasta on maksettu. Osamaksun korkotaso vaihtelee pankeittain, mutta on yleensä hieman korkeampi kuin vakuudettoman kulutusluoton korko. Tämä johtuu siitä, että kuluttajaluottojen korkoa säätelee 20 % korkokattolaki. Osamaksusopimuksia kyseinen korkokatto ei koske.

Yksityisleasing – vaihtoehto oman auton ostolle

Yksityisleasing on hyvä vaihtoehto oman auton ostamiselle tai lainan ottamiselle. Leasingsopimuksella tarkoitetaan, että auto vuokrataan keskimäärin 2 – 4 vuodeksi. Sopimuskauden aikana liike vastaa auton huollosta ja renkaiden vaihdosta. Autoleasing sopii hyvin henkilölle, joka haluaa uudenkarhean menopelin käyttöönsä vain tietyksi aikaa. Leasingsopimuksen aikana vuokraajan ei myöskään tarvitse miettiä, auton arvon laskua tai sen jälleenmyyntihintaa. Auton vuokrauksen hinta suhteessa oman auton ostamiseen kannattaa kuitenkin laskea, koska sopimuskauden päättymisen jälkeen auto siirtyy kokonaisuudessaan autoliikkeelle. Auton vuokraamiseen käytetyn rahan olisi voinut mahdollisesta käyttää autolainan lyhentämiseen. Lainan takaisinmaksun jälkeen auto on kokonaan sinun omaisuutta.